Våre gruppetimer

Her finner du en oversikt over de forskjellige gruppetimene vi tilbyr.

VÅRE INSTRUKTØRER

Booking av gruppetimer

For å se kalenderen og hvor du kan booke de forskjellige gruppetimene, gå hit.

nb_NO

60 PLUSS

Med økende alder reduseres kroppens muskelmasse. Nedsatt muskelstyrke vil kunne begrense evnen til å gjennomføre hverdagslige gjøremål, slik som å reise seg fra en stol, gå opp en trapp, eller å løfte en gjenstand fra A til B. 

På våre «60 Pluss»-timer vil vi utelukkende jobbe med varierte og funksjonelle øvelser. Alt med et mål om å gjøre din hverdag lettere! Vi er ikke bygd for å gro gammel i en lenestol! Ved å kombinere styrkeøvelser, balanse, koordinasjon, bevegelighet og utholdenhetsøvelser tilpasset denne aldersgruppen, kan vi garantere oppløftende resultater. 

Timen er GRATIS for både medlemmer og ikke-medlemmer. Det er bare å møte opp.  Uansett form, farge, fasong og utgangspunkt: Disse timene passer for alle – absolutt alle! Øvelsene vi gjennomfører vil alltid tilpasses deg og ditt nivå.  Timen ledes av Stefan Revang (stefan@rapida.no) – som har lang fartstid i bransjen. 

PS: Visste du at styrketrening er den viktigste treningsformen når vi blir eldre. Målrettet styrketrening vil bremse det aldersbestemte tapet av muskelmasse og styrke. Det vil i tillegg styrke skjelettet og redusere risikoen for beinskjørhet. 

Timen varer i 60 minutter og passer for absolutt alle…Så lenge du er over 60 år, vel å merke! 

CORE

Dette er en gruppetime hvor vi utelukkende jobber med musklene i mage/rygg-regionen. En sterk kjernemuskulatur er viktig for alle! Core er kroppens kraftsenter og danner grunnlaget for nesten alle øvelser du gjør hver eneste dag. Core er derfor viktig som forebyggende trening. I tillegg vil en sterk coremuskulatur gi deg en kjempefin holdning!

CROSSTRAINING

En gøyal og intens treningstime med fokus på styrke og kondisjon på stasjoner. Tøff og enkel time. Ingen krav til koordinasjon. Motiverende og inspirerende, trygg trening med god veiledning. Passer for deg som vil trene litt tøft i sal sammen med andre og som ikke ønsker trinn og kombinasjoner.

HIIT

HIIT = High Intensity Intervall Training. Flott kombinasjon av styrke og utholdenhet for hele kroppen. Trening inspirert av crossfit, med innslag av både styrke og kondisjonsøvelser. Korte intervaller som gjør at du kan ta deg skikkelig ut, om du vil!

MRL (Mage - rompe - lår)

Styrketrening med fokus på mage, rumpe og lår. Øvelsene kan lett tilpasses ditt nivå slik at du får mest igjen for timen. Passer for deg som vil ha en god økt for mage, rumpe og lår og få en sterk kropp. Timen er super å kombinere med sykkeltimer eller andre kondisjonstimer i sal.

PILATES

Kvalitativ styrketrening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Pilates handler om å bygge den indre støttemuskulaturen grundig opp fra bunnen av, slik at vi kan bære kroppen vår på en korrekt måte. Treningen utføres med rolige og skånsomme, men effektive øvelser. Pilates er en frisk trening som gir resultater på en rask og effektiv måte. Pilates er skånsom trening, og passer for alle.

PILATES STYRKE

Pilates styrke trening med fokus på kjernemuskulatur, ben, rygg og armer. Pilates er trening for styrke og bevegelighet, kroppsholdning og kroppsbevissthet. Pilates er forebyggende styrketrening for hele kroppen. Pilates er skånsom trening, og passer for alle.

PILATES STYRKE BALL

Pilates ball styrke time med fokus på kjernemuskulatur, ben, rygg og armer. Pilates med stor ball er en fantastisk måte å komme i kontakt med muskulaturen på. Her får du balanse, kroppskontroll og styrke på en enkel og effektiv måte. Pilates er skånsom trening, og passer for alle.

SLYNGE/TRX

Sterk med slynge – fokus på helkropp og stabilitet. Gjennom små grep kan du selv enkelt justere vanskelighetsgraden og belastningen under trening. Slynge brukes av mange som opptrening etter skade, rehabilitering og som første introduksjon til styrketrening. Denne timen passer for alle. Slyngetrening treffer en svært bred målgruppe og kan tilpasses den enkeltes nivå. 

SYKKEL 45

Sykkeltimer med intervaller og variasjon av motstand og tempo. Godt økt for hjertepumpa! Du trenger ikke ha erfaring fra sykkelsetet for å få utbytte og mestring på denne timen. På en spinningsykkel har du din egen motstand slik at du kan tilpasse etter dagsform og pulssone. Målet er ikke å tømme all energi, men å lære pulskontroll, øke form og kondisjon samtidig som det skal være en morsom og givende treningsøkt. Felles for timene er at det alltid er en oppvarmingsdel, en hoveddel og en nedtrappingsdel. Instruktøren skal være behjelpelig for å stille inn sykkelen riktig, slik at kunden får en bra treningsopplevelse.

SYKKEL 60

Har du en liten Tour de France-rytter i deg? Eller kanskje ønsker du bare en god treningsøkt på sykkelsetet. Denne får jobben gjort! Her kjører vi høyintensive intervaller av ulik varighet. Innholdet varierer fra time til time, men vil bestå av tre deler. Først en oppvarmingsdel, deretter en hoveddel bestående av intervalldrag og aktive hvileperioder. Og til slutt nedsykling. Er du redd for at denne timen blir for tøff for deg? Fortvil ikke! Husk at du ALLTID kan justere tempoet og intensiteten etter eget ønske!Timen varer i 60 minutter og passer for alle!

INTERVALL 30

Løping
er alltid gøyere sammen med andre! Ønsker du deg en god og effektiv
treningsøkt, er denne løpeøkta midt i blinken for deg! Her jobber vi på hver
vår tredemølle med en instruktør foran i lokalet som styrer intervallene.
Innholdet varierer fra time til time, men vil bestå av en oppvarmingsdel.
Deretter gjennomfører vi en hoveddel bestående av intervalldrag og pauser.
Avslutningsvis jogger vi ned. Er du redd for at denne timen er for tøff for
deg? Ikke fortvil! Husk at du ALLTID kan justere tempoet og intensiteten etter
eget ønske.

 

 

Timen
varer i 30 minutter og vi ha en total intervalltid på mellom 10-15 minutter.

INTERVALL 45

Løping er alltid gøyere sammen med andre! Ønsker du deg en god og effektiv treningsøkt, er denne løpeøkta midt i blinken for deg! Her jobber vi på hver vår tredemølle med en instruktør foran i lokalet som styrer intervallene. Innholdet varierer fra time til time, men vil bestå av en oppvarmingsdel. Deretter gjennomfører vi en hoveddel bestående av intervalldrag og pauser. Avslutningsvis jogger vi ned. Er du redd for at denne timen er for tøff for deg? Ikke fortvil! Husk at du ALLTID kan justere tempoet og intensiteten etter eget ønske.

Timen varer i 45 minutter og vi ha en total intervalltid på mellom 15-22 minutter.

INTERVALL 60

Løping er alltid gøyere sammen med andre! Ønsker du deg en god og effektiv treningsøkt, er denne løpeøkta midt i blinken for deg! Her jobber vi på hver vår tredemølle med en instruktør foran i lokalet som styrer intervallene. Innholdet varierer fra time til time, men vil bestå av en oppvarmingsdel. Deretter gjennomfører vi en hoveddel bestående av intervalldrag og pauser. Avslutningsvis jogger vi ned. Er du redd for at denne timen er for tøff for deg? Ikke fortvil! Husk at du ALLTID kan justere tempoet og intensiteten etter eget ønske.

Timen varer i 60 minutter og vi ha en total intervalltid på mellom 20-30 minutter. 

TRI-ERG

Vår Concept2-maskinpark har nådd nye høyder! Ro-maskin, stake-maskin og sykkel er fantastiske verktøy for å bygge en utholdenhet av en annen verden. Og det er nettopp det vi gjør på disse timene. På Tri-Erg får du virkelig valuta for tiden du legger ned. Kom og opplev hvorfor denne timen er blant de aller mest populære på mange CrossFit-sentere rundt omkring i landet! Her kombinerer vi Ro, Ski og Sykkel i forskjellige intervaller av ulik varighet og intensitet. Resultat: Du kommer til å bli en maskin på maskinene! I tillegg vil vi jobbe med teknikk og arbeidsøkonomi på de ulike apparatene. 

Timen varer i 60 minutter og passer for absolutt alle! 

DANCE

En energisk dansetime med en del koreografi. Passer for de som har danset litt før eller som vil ha ei utfordring. Bli din versjon av Beyoncé! Passer for alle som liker dansetimer fulle av energi! Her opplever du mestring i kjente dansestiler og blir stadig utfordret i nye.

LATIN RYTHMS

Passer for alle danseglade! Hete rytmer, hofter som svinger, og et stort smil. Her er det flere dansestiler og du blir stadig utfordret. Dans til inspirerende musikk, med en inspirerende gjeng og brenn kalorier uten at du merker det! I tillegg til å trene kondisjon, trener du balanse og fleksibilitet.

SHAPE PULS

Artig god variert time med høy energi og supergod musikk. Enkel koordinasjonstrening for trening av puls, deretter enkel styrketrening med vekter, strikk og matter. Passer perfekt for deg som akkurat har kommet i gang med treningen, eller som ønsker en morsom og energisk time uten vanskelige trinn.

YOGA

Kort fortalt er yoga ulike øvelser, pusteteknikker, dybdeavspenning og meditasjon som skal styrke kropp og sinn. Styrke, smidighet, balanse og nedsatt stress er hovedmålet for timene.

Det finnes mange varianter av yoga – her er de timene vi tilbyr:

Hatha yoga er det som ofte kalles for klassisk yoga – og er en av de opprinnelige hovedgrenene. Denne typen yoga utføres svært rolig, og de forskjellige stillingene glir over i hverandre i et langsomt tempo. Derfor passer den for alle, unge og eldre.

Ashtanga-yoga er blant de mest kjente yogatradisjoner i vesten. Det er en dynamisk utførelse av en fast serie. Dette er pust og bevegelse i forening.

Vinjasa. Dette er flyt-orientert yoga. Det er koblingen mellom pust og bevegelse som står sentralt, og her er det ingen faste serier. Bevegelsen blir satt sammen fra time til time.

Velg ditt hovedsenter

(Dette er kun for å ha tilknytning til et hovedsenter, med dette kan du trene på alle våre treningssentre foruten om Rapida Balanse)