Laktatprofil

Ønsker du å løfte nivået på treningen din? Rapida tilbyr fysiologiske tester som gir deg informasjonen du trenger for å optimalisere intensiteten i treningsarbeidet ditt.

Testing

Testing av din laktatprofil gir informasjon om hvor hvor høy laktatterskelen er. Laktatterskelen defineres som den høyeste intensiteten du klarer å løpe på uten opphopning av melkesyre. En laktatprofil gir deg gunstig informasjon om ditt prestasjonsnivå i utholdenhetsidrett, og kan hjelpe deg til å kvalitetssikre treningen og optimalisere treningsintensiteten under utholdenhetstrening.

Testingen gjennomføres som løping på tredemølle og inkluderer måling av laktatprofil og måling av maksimal hjertefrekvens (valgfri). Testen danner grunnlag for terskelpuls, terskelfart og kalkulering av intensitetssoner for utholdenhetstrening. Testingen innledes med 10-15 minutter oppvarming på lav intensitet, etterfulgt av fire til fem intervaller á 5-minutter, med en gradvis økning fra moderat til høy intensitet. Mellom hvert intervall måles laktatkonsentrasjonen i blodet. Etter gjennomført laktatprofiltest gjennomføres en kort makspulstest bestående av 4-6 minutter løping til utmattelse på en gradvis økende intensitet.

Alle fysiologiske tester på Rapida gjennomføres av vår treningsfysiolog Glenn Trane. Glenn utdannet med mastergrad i treningsfysiologi fra NTNU, hvor han har spesialisert seg innenfor testing av utholdenhet. Glenn har fått sin opplæring og sertifisering hos noen av de fremste i verden innenfor testing av utholdenhet, og har selv flere års erfaring med fysiologisk testing av både idrettsutøvere og mosjonister.

For ytterligere informasjon om Laktattest kan du kontakte Glenn på glenn@rapida.no

Pris

Laktatprofil + inkl. makspuls (valgfri): kr 1299,- 
Makspuls: kr 699,- 

Bestill testing

Vi tar kontakt med deg etter du har fylt ut skjema for å avtale tidspunkt.

nb_NO

Velg ditt hovedsenter

(Dette er kun for å ha tilknytning til et hovedsenter, med dette kan du trene på alle våre treningssentre foruten om Rapida Balanse)